Bodyblade

Bodyblade giver enestående muligheder for træning af arme, skuldre og overkrop.

Bodyblade er et effektivt træningsredskab til koordinations-, stabilitets- og udholdenheds

Afhængig af hvilken øvelse der laves stilles der større eller mindre krav til stabilitet i de øvrige dele af kroppen.

Bodyblade består af en “klinge” fremstillet af kulfibre, med et gummieret håndtag på midten. Materialet gør bladet stærkt, let og fleksibelt. Bladets perfekte afbalancering gør at det har en fast oscillerende hastighed, når det kommer i svingning. Der kræves kun lidt kraft for at sætte bladet i bevægelse – til gengæld kræves der stor styrke (afhængig af type – se “modstand” for de fire modeller nedenfor) for at bringe det op på maksimalt udslag.

Med små rytmiske bevægelser sættes bladet i svingning. Brugeren styrer selv, hvor megen muskelkraft, der skal anvendes; jo mere kraft desto større bevægelsesudslag på bladet. Fordi musklerne hele tiden arbejder; spænder – slapper af – spænder – slapper af (osv.), for at holde bladets bevægelser i gang, bliver muskelarbejdet ikke statisk. Så snart man ikke kan koordinere muskelarbejdet til bladets faste svingningshastighed holder bladet op med at oscillere – en indikation af at musklerne er trætte og det er tid at hvile.

Bladet giver stor fleksibilitet i træningsøjemed. Træning kan foregå på forskellige bevægelsesplan, alt efter hvilke muskler eller led man vil arbejde med. Man kan arbejde stående, siddende, liggende, med en eller to hænder på samme blad eller med et i hver hånd, i kombination med andet træningsudstyr, som fx. balancebræt, Fitter, trampolin, m.v. Mulighederne er mange og for at give yderligere inspiration følger der en plakat med træningseksempler og en instruktionsvideo med, som giver mange idéer til træning.

Bodyblade findes i fire modeller:

CXT: længde ca. 102 cm / vægt 600 g / “modstand”: ca. 0,5 – 4 kg

Classic: længde ca. 123 cm / vægt 725 g / “modstand”: ca. 0,5 – 10 kg

PRO: længde ca. 157 cm / vægt 1.150 g / “modstand”: ca. 0,5 – 15 kg

Generelt om valg af størrelse: jo kortere/lettere blad – jo hurtigere oscillering (svingning), hvilket kræver mindre kraft, men større (og “hurtigere”) koordineringsevne.

Bodyblade giver:

  • Koordinationstræning
  • Styrke- og udholdenhedstræning
  • Proprieceptiv stimulering
  • Funktionel træning
  • Balancetræning
Bodyblade udmærker sig ved:

  • Oscillering med en fast svingningshastighed
  • Koncentrisk og eccentrisk muskelarbejde
  • Stabiliserende kædereaktion i forskellige bevægelsesplan
  • Open chain og closed chain træning
  • Variabel “modstand” fra ca ½ kg til 15 kg